tisdag 16 februari 2010

Viktoria i premiären för USA

Premiären är avklarad och det var, som väntat, USA som vann med 3-1. Men inte helt utan komplikationer. Det märktes att det var mycket nerver - lagen var nämligen fulla med OS-debutanter. Schweiz stod upp bra och krigade hela första perioden - de hade nästan farligare chanser. Men med ett snyggt mål av Bobby Ryan som kämpade till sig pucken i anfalls-zonen kunde amerikanerna ta ledningen inför periodpausen.

Den andra perioden hade USA mer i sitt grepp och fattade nog att det inte går att vara loj mot Schweiz - som verkligen tog dem på sängen. Jänkarna visade att det är deras match att förlora och la in en högre växel. Jonas Hiller spelade riktigt bra i målet, men försvarsspelet framför honom var inte mycket att hurra för. David Backes stod för en riktigt snygg soloåkning och rundade bara en back för att lägga in den lite billigt bakom Hiller. Även Ryan Malone fick kriga till sig ett mål i gröten framför mål i power-play.

Schweiz fick dock in ett tröstmål i tredje perioden, efter en tabbe av Ryan Miller, som för övrigt var fenomenal i USA:s kasse. Det var Roman Wick som kom med i målprotokollet i sin första OS-match.
På det stora hela var det en ganska avslagen match där USA dominerade - men de underskattade dock Schweiz och det märktes i den första perioden. Men sen fick de till spelet något sånär, de behöver däremot spela ihop sig - kemin stämmer inte i alla lägen.
Jonas Hiller räddade Schweiz från att inte bli totalt ifrånåkta - han var gigantisk i början. Till slut släppte han in några lätta puckar - men med ett dåligt försvar blir målvakten också sämre.

Det är fruktansvärt kul att hockeyn har dragit igång.