söndag 28 februari 2010

Sista svenska medaljen detta OS

Elva medaljer blev detta vinter-OS för Sverige. Den sista bärgades av Johan Olsson i femmilen. På något sätt känns det logiskt att den fantastiska skidtruppen fick inleda mästerskapet med en medalj och avsluta med en. För att inte glömma alla pallplatser där emellan.

Petter Northug fick till slut sitt OS-guld efter ett smart kört lopp. Fast det blev hårdare än väntat i spurtstriden mot Axel Teichman. Johan Olssons brons var på förhand inte otippat. Men så som loppet utvecklade sig trodde jag svenskarna skulle få det svårt att mäta sig med övriga åkare i spurten.

Att Johan Olsson skulle komma med en sådan raket på upploppet var oväntat. Men han körde taktiskt och låg i rygg på Northug. När Cologna sedan ramlade i början av målrakan var bronset säkrat. Jättekul för Johan Olsson som stod på ändan i början av loppet men inte tappade så mycket på sin vurpa.

Daniel Rickardsson slutade sjua, Anders Södergren tia och Marcus Hellner 22:a. Även det bra placeringar för dessa herrar som för närvarande är världens bästa skidlandslag på herrsidan.

Anton Olofsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar