måndag 22 februari 2010

Tre Kronor - tre av tre möjliga

Tre Kronor vann i morse matchen mot Finland. Det innebär att Sverige har vunnit tre matcher av tre möjliga. Alltså är man vidare till kvartsfinal, där kommer man möta vinnaren i matchen mellan Slovakien och Norge - alltså talar det för en kvart mot Slovakien.

Det var ett riktigt fint och samspelt Tre Kronor som vann med 3-0. Lugnet och disciplinen var det som bidrog till segern och givetvis Henrik Lundqvist - som spelade fenomenalt. Han är verkligen på gång och det är hur viktigt som helst.

Loui Eriksson fortsätter att leverera och sänkte två mål. Kedjekamraten Nicklas Bäckström fick också göra ett mål. Linan med Eriksson, Daniel Alfredsson och Nicklas Bäckström har varit väldigt framgångsrik och kommer att producera mycket poäng. Patric Hörnqvist åkte på en ful armbågstackling av Finlands Joni Pitkänen och kan ha ådragit sig en hjärnskakning. Det kan bli ett tungt avbräck att förlora den hårtjobbande forwarden.

Det pratas om att Finland gjorde en läggmatch, för att möta ett svagare motstånd. De klarade sig nämligen också till kvartsfinal som fjärde och sista laget. De får möta antingen Tjeckien eller Lettland. Jag är skeptisk till att de la sig, men varför inte? De såg inte lika hungriga ut som i de tidigare matcherna och deras förut fantastiska power-play gjorde sig inte påmint.

Hur som helst spelade Tre Kronor riktigt bra och truppen lär ha ett riktigt bra självförtroende - inte minst Henrik Lundqvist.

David Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar