torsdag 18 februari 2010

Viktig och skön seger för Kronorna

Tvåmålsledningen stod sig och Tre Kronor fick sig en skön seger mot underskattade Tyskland. Det blev en bra genomkörare för linorna att bli lite samspelta. Kedjan med Forsberg, Zetterberg och Hörnqvist fick bra med snurr i anfallszonen. Foppa ser lite rostig ut, men han reste sig successivt genom matchen och jag hoppas att det kommer bli så genom turneringen.

Nicklas Bäckström visade sig vara i god form och gjorde ett par sköna dribblingar och smarriga smörpass. Överlag ser det väldigt bra ut. Både Franzén och Kronwall verkar fräscha. Kronwall satte då matchens tackling då han i första perioden drog på en tung open-ice-propp.

Henrik Lundqvist fick börja turneringen på bästa möjliga vis med att hålla nollan. Precis vad han behövde, han stod för ett par bra räddningar och såg hungrig ut. Det kan som sagt bära långt det här. Men det är lite oroväckande att både Magnus Johansson och Mattias Weinhandl får så mycket istid. Det kanske bara är i de lätta matcherna. Men Johansson gjorde bort sig mer än en gång i defensiven och Weinhandl missade okaraktäristiskt mycket skott.
Annars, bra jobbat grabbar - håll i det här nu.

David Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar