fredag 19 februari 2010

Lillebror och storebror i straffdrama

Slovakien lyckades efter en riktigt bra och tajt match mot Ryssland plocka hem två poäng efter nattens andra straffläggning och resultatet 2-1. Riktigt bra drag i Canada Hockey Place och Slovakien visar upp en fantastisk laginsats. Ryssarna tog ledningen i början av andra perioden genom lagkaptenen Alexei Morozov.

Ryssland fortsatte att hålla ett bra tryck, men Slovakien vek absolut inte ner sig och fortsatte att kriga. Spelet blev mer och mer fysiskt, Alexander Ovechkin måste ha fått ihop i alla fall åtta stycken fina tacklingar.

I tredje perioden skulle underdogen Slovakien få in ett kvitteringsmål. Chicago Blackhawks-spelaren Marian Hossa fick till en fullträff efter ett pass av matchens bästa spelare - Pavol Demitra. Det skulle inte sluta där, det fortsatte till straffar, precis som för Schweiz och Kanada.

Både Jaroslav Halak och Ilya Bryzgalov är riktigt bra målvakter och visade upp det på straffarna. Det gick ända till en åttonde omgång där Pavol Demitra fick avgöra med en riktig delikatess - han lobbar pucken över Bryzgalov på Omark-manér.

En helt rättvis vinst för lillebror Slovakien. Ryssland känns mer som att de har press på sig. Jag menar, smaka bara på straffscenariot - hela Slovakiens lag står och håller om varandra under straffdramat medan Ryssarna hänger lite lojt på sargkanten.
Slovakien ville - och de fick utdelning.