lördag 27 februari 2010

Dramatiskt i semifinal två

Det blev trots allt dramatik i den andra semifinalen. Kanada besegrade förvisso Slovakien, men det var med nöd och näppe. Trots fantastiskt stöd från läktarna och ett självförtroende i spelet började de vackla, men de vann ändå med 3-2.

Hemmalaget Kanada tog ledningen i första perioden med två snabba mål - båda på styrning. Det första genom Patrick Marleau och det andra stod veteranen Brenden Morrow för. Riktigt snygga mål och Jaroslav Halak i Slovakiens kasse var chanslös. Kanada fortsatte med att hålla låda och Ryan Getzlaf utökade ledningen till 3-0 i andra perioden.

Men sen hände något. Slovakien verkade ha tuggat taggtråd inför tredje. Det var ett helt nytt lag som fick bra med press och drog på Kanadas mål hela tiden. Det kom en reducering. Lubomir Visnovsky slog en backhand som letade sig in. Då blev det bra drag på slovakerna och Michal Handzus gjorde 3-2. Då blev det match. Men slovakerna lyckades aldrig. Trots ett jätteläge på slutet av Marian Hossa.

Det blir en nordamerikansk final i OS 2010. Det hålls i Vancouver så det är passande. Slovakien gjorde ett jättejobb och en bra match. All heder till dem som kommer som uppstickar. Dock som jag nämnde i min förra krönika, det finns inga dåliga lag i OS längre.
Så är det.

Kanada - Slovakien 3-2
Kanada: Patrick Marleau, Brenden Morrow, Ryan Getzlaf
Slovakien: Lubomir Visnovsky, Michal Handzus

David Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar