söndag 28 februari 2010

Finland får resa hem med bronspeng

Finland besegrade Slovakien i bronsmatchen med 5-3 och får resa hem med en medalj i hockeyturneringen.

I Turin 2006 förlorade Finland som bekant mot Sverige i finalen. Det blev inte direkt revansch den här gången men de slapp fara hem tomhänta i alla fall. Finlands legendarer i Teemu Selänne, Saku Koivu och Jere Lehtinen som har varit med länge gjorde garanterat sin sista OS-match och de förtjänar faktiskt medaljen.

Slovakien gjorde däremot en riktigt bra turnering där de bland annat vann över både Ryssland och Sverige. Slovakien påminner lite om Finland där det är många äldre spelare som har spelat tillsammans länge och många gör sin sista OS-turnering. De förtjänade också en bra placering.

Slovakien hade ledning med 1-3 inför den sista perioden. Men finländarna vägrade ge sig .Den stora hjälten i bronsfajten blev den storväxte New York Rangers-spelaren Olli Jokinen. Han frälste Finland med två snabba mål på slutet.

Finland - Slovakien (bronsmatch) 5-3
Finland: Sami Salo, Niklas Hagman, Olli Jokinen 2, Valtteri Filppula
Slovakien: Marian Gaborik, Marian Hossa, Pavol Demitra