onsdag 24 februari 2010

Spänningen trappas upp

Så var åttondelsfinalerna färdigspelade och kvartsfinalmatcherna spikade. Nu börjar turneringen på riktigt - det är nu spänningen drar i gång. Nu börjar kampen om guldmedaljen på allvar.

Första matchen för den fullspäckade natten var Schweiz mot Vitryssland. Det blev en jämn sammandrabbning och det var fullt krig. Vitryssarna ville verkligen avancera och kämpade för fullt. Det hela togs ända till straffläggning och Romano Lemm satte det avgörande målet. Samtidigt såg Jonas Hiller i det Schweziska målet hyffsat darrig ut. Han gjorde många konstiga ingripanden, men det räckte ändock till viktoria för ost-gänget.
Schweiz får nu möta ett väldigt starkt USA i kvartsfinalen.

Schweiz - Vitryssland 3-2
Schweiz: Julien Sprunger, Hnat Dominichelli, Romano Lemm (straff)
Vitryssland: Alexei Kalyuzhny, Konstantin Zahkarov

Hemmanationen och tillika förhandsfavoriterna Kanada ställdes mot det ganska svaga och tafatta Tyskland. En enkel seger är facit och Kanadickerna kunde i stort sätt se det här som en träningsmatch efter seger med 8-2. Men man blir ändå smått orolig eftersom att de har varit fladdriga hela turneringen och målvakten Martin Brodeur har varit okaraktäristiskt dålig och har vid vissa tillfällen sålt sig väldigt billigt. Därför valde de att spela med Roberto Luongo i nattens match.
Det blir drömmatchen - på förhand kallad finalmatchen - redan i natt då de möter favoriterna Ryssland.

Kanada - Tyskland 8-2
Kanada: Joe Thornton, Shea Weber, Jarome Iginla 2, Sidney Crosby, Mike Richards, Scott Niedermayer, Rick Nash
Tyskland: Marcel Goc, Manuel Klinge

Det var stor skrällvarning i natt när Tjeckien spelade mot Lettland. Tjeckien började rätt bra, men Letterna åt sig in i matchen. Men tyvärr så räcker kämpaglöd bara så långt, Tjeckien är mycket bättre. Det gick ändå till förlängning och Lettland var nära att stå för en skräll. men David Krejci fick bli den avgörande faktorn när han sköt sitt Tjeckien till kvartsfinal. Jaromir Jagr fick utgå och gjorde bara ett byte i andra perioden på grund av huvudvärk. Förmodligen sviter ifrån stjärnsmällen som Alexander Ovetjkin delade ut i Tjeckernas möte mot Ryssland.
Tjeckerna ställs nu mot Finland i kvarten.

Tjeckien - Lettland 3-2
Tjeckien: Tomas Rolinek, Tomas Fleischmann, David Krejci (overtime)
Lettland: Martins Cipulis, Mikelis Redlihs

Turneringens skräll höll dock vårt grannland Norge på att stå för. I en match som började med Slovakisk dominans var det ingen som trodde på Norge. Men så småningom blev det jämnare och jämnare. Till slut var det 3-3. Men slovakerna lyckades sätta segermålet genom den handskadade Miroslav Satan med tio minuter kvar av sista perioden.
MODO-spelaren Mats Zuccarello Aasen har varit fantastisk under turneringen och lär inte spela i MODO nästa säsong, det ryktas om NHL-kontrakt från både höger och vänster. Det är han välförtjänt av.
Slovakien får nu möta Tre Kronor.

Ole-Kristian Tollefsen stod däremot för turneringens "cheap-shot". När han satte en fruktansvärt ful armbåge, betydligt fulare än Pitkänens på Hörnqvist, i ansiktet på elitseriespelaren Lubos Bartecko som föll handlöst i isen och blödde ymnigt ut bakhuvudet. Väldigt äckligt gjort av Tollefsen. Usch.

Slovakien - Norge 4-3
Slovakien: Michal Handzus, Marian Gaborik, Richard Zednik, Miroslav Satan
Norge: Mats Zuccarello Aasen, Tore Vikingstad, Anders Bastiansen

Kvartsfinalerna:
USA - Schweiz - 21.00
Ryssland - Kanada - 01.30
Finland - Tjeckien - 04.00
Sverige - Slovakien - 06.00

David Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar