torsdag 18 februari 2010

Super-Anja slog till i superkomben

I mitt huvud hade jag börjat förbereda ett inlägg om Sveriges femte fjärdeplats. Så gränslade Vonn, och helt plötsligt hade fjärdeplatsen förvandlats till ett brons. Ett bragdbrons.

Bara ett dygn efter kraschen ställer sig Anja på startlinjen till ytterligare ett störtlopp. I exakt samma backe. Med en smärtande vad och en mörbultad kropp så åker hon in på en sjundeplats. En sjundeplats som hon i slalomen förvandlade till en bronspeng.
Den viljan och det psyket är imponerande. Kanske kan Anja lära Helena Jonsson ett och annat om att vara bäst när det gäller. Man slutar aldrig förvånas över vår super-Anja.

En segersäl och glädjetårar efter ett bronslopp - det säger rätt mycket om hur mycket det betydde för henne. Hon som brukar tycka att guld är allt som räknas.
Anja tillsammans med Petra Majdic är de mest värdiga bronsmedaljörerna jag sett på mycket länge. Majdic med flertalet brutna revben och Anja med kraschen färskt i minnet. Det är stort.

Än större är det att Anja i dag tanjerade Kostelic rekord på sex OS medaljer. Sex stycken. Och det kan komma fler. Slalomåket såg lovande ut. Får nu Anja slicka såren en stund så kan detta OS ge mer än ett brons.

Viljan att slå Kostelic finns där och när Anja vill, då brukar hon också lyckas.

Lena Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar