torsdag 25 februari 2010

Stark prestation

Att de svenska tjejerna inte skulle ta medalj i stafetten var ganska väntat. Men de åkte ändå på ett mäkta imponerande sätt.
En femteplats är inget att gräma sig över när en av deras två världsstjärnor var magsjuk.
Med Anna Haag i laget är jag övertygad om att det hade räckt till brons, kanske silver till och med.

Anna Olsson inledde otroligt bra genom att lämna över stafettpinnen i ledning till Magdalaena Pajala. Jag hade inte trott att Pajala skulle hålla undan i täten men hade förväntat mig lite starkare åkning. Nu tappade hon i stället en minut på täten. Möjligtvis kände hon av den förkylning hon haft de senaste dagarna.

Tärendös stolthet Charlote Kalla bevisade återigen vilken toppåkare hon är i fristil. Och särskilt i stafett. Minuten hon låg efter minskades till 20 sekunder när det var dags för Ida Ingemarsdotter att gå ut på sistasträckan med viss medaljchans.
Norge var omutbara i dag men det blev en rejäl kamp om övriga medaljer.

Och Ingemarsdotter bjöd upp till dans. I ett varv hängde hon med Finland och Tyskland i jakten på Italien. Men precis när de kom ikapp Sabine Valbusa var även Ingmarsdotter krafter slut.
Men hon spände i alla fall bågen och visade ruggig kämpaglöd. Den inställningen är guld värd, även om det inte räckte till medalj.

Justyna Kowalczuk, Marit Björgen och Charlotte Kalla var de som glänste i dag. Faktum är att Sverige åkte snabbast på första och tredje sträckan. Tänk hur långt det hade kunnat räcka med en formstark Anna Haag i laget.

Anton Olofsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar