lördag 27 februari 2010

Hopp och förtvivlan

Man har kastats mellan hopp och förtvivlan när det har gällt Anja Pärson i vinter.
Med den inledning hon hade på säsongen hade jag inte stora förväntnigar på henne inför OS. Men så blev hon bättre och bättre ju näsrmare spelen hon kom och knep några pallplstser som tände hoppet igen, för man vet att Anja nästan alltid är som bäst när det gäller som mest.

När hon ställde sig på startlinjen till störtloppet så hoppades jag. När mellantiderna kom så gick hoppet över till tro. Helt plötsigt trodde jag på medalj. Så hände det som inte får hända. Kraschen. Kolsvart. Hoppet ute. Medaljen borta.

Jag trodde inte att hon skulle starta något mer, att spelen var slut. Men Anja reste sig upp och redan dagen efter stod hon på startlinjen igen. För superkomben. Jag hoppades inte ens. En skadad Anja tar inte medalj.

Men efter ett väl genomfört åk kom hon in på en fin sjundeplats efter störtloppet och ett litet hopp tändes igen. Kanse kanske. Ett bra slalomåk senare hoppades man än mer, men när Anja låg trea med bara Vonn kvar så var mitt hopp ute igen. Vonn, som är säkerheten själv åker inte ur. Men just precis det gjorde hon och Anja fick sitt brons. Ett brons som kändes som ett guld.

Nytt hopp. Om hon kan göra det här dagen efter en krasch, vad kan hon då göra med lite vila? Är Anja en sådan Supermänniska att hon kommer ta mer än en madalj efter kraschen?
Men det blev inte bätte än ett brons för Anja i Vancouver. Hon avslutade sitt sista OS med att köra ur gårdagens slalom.

Klart att man är besviken för man har stora förväntninga på Anja. Lite för stora kanske. Men tjejen från Tärnaby har skämt bort oss i mästerskap efter mästerskap. Men trots det så måste man vara nöjd md henns insats. mMan måste se till omständighetern. Hennes brons är en bragdmedalj. Att hon strtade i alla tävlingar är en bragd. Att hon ställde sig upp igen efter kraschen är ett mirakel. Tack Anja för detta OS. Och för alla andra underbara mästerskap och världscuptävlingar.

Det är bara att lyfta p hatten och inse att Sverige har en fantastisk tjej i Anja Pärson.

Lena Sundqvist

Lena Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar