torsdag 18 februari 2010

Jänkarna besegrade Norrmännen

Amerikanerna besegrade idag Norge i ishockeyn på ett övertygande vis. USA drog ifrån till en 3-0 ledning med mål av Phil Kessel, Chris Drury och Patrick Kane. Men Norge stod upp hyffsat samtidigt som USA brände många lägen.

I numerärt underläge lyckades Norge få in en reduceringspuck genom elitseriens Marius Holtet. Det skänkte lite hopp till laget, men det höll ändå inte. Det är en fruktansvärd klasskillnad. Norge har till exempel bara en spelare från NHL, Ole-Kristian Tollefsen - som dessutom är petad av Detroit Red Wings. Medan i USA finns det bara NHL-spelare så klart.

Ryan Malone utökade USA:s ledning när han slog in en retur på tennis. Värt att notera är att målvakten Ryan Miller fick en assistpoäng efter ett grymt bra pass från egen zon till offensiv blålinje. Sedan fastställde Brian Rafalski slutresultatet till 6-1 efter två mål av Detroitbacken.

Ryan Miller i USA:s mål fortsätter att övertyga och NHL:s just nu bästa målvakt släpper inte många puckar förbi sig. Amerikanerna var betydligt mer samspelta i dag och det syns att det börjar ta sig. Det unga laget kan bli riktigt bra i turneringen.

David Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar