onsdag 24 februari 2010

Fjärde guldet!

En dröm kan bli verklig - kan bli sann.
Det blev den i dag, i Whistler, för Anders Södergren som äntligen fick vinna ett OS-guld.

Det svenska stafettlaget åkte så perfekt som de bara kunde tänkas göra.
Richardsson öppnade starkt och växlade som trea, cirka två sekunder bakom Finland och Frankrike. På förhand hade kvällstidningar skrivit att han skulle vara den svaga länken, men jag tvivlade aldrig.

Johan Olsson tog över och stod kanske för den bästa sträckan av de alla. Han lät Lukas Bauer ta ikapp nästan en halv minut men åkte otroligt starkt längst fram i de snöiga spåren. En spurt på slutet gav Anders Södergren fem sekunders försprång.
Södergren var den jag tvivlade mest på men han skötte sin uppgift med bravur. Tog inte ut sig i början utan släppte upp både Frankrike och Tjeckien, lät Manificate stå för farthållningen och bidade sin tid.

Med mycket krafter kvar drog han ifrån så Marcus Hellner fick några ynka sekunder försprång. Men snabbt blev Gällivareåkaren uppkörd.
Det såg ut att bli en rysare när Petter Northug åkte in sekund för sekund på den fjärde sträckan. Medan Hellner såg lite trög ut.
Men Marcus Hellner hade en växel till att lägga i. Och avgjorde loppet på det sista varvet.
I mål kunde han defilera med en svensk flagga i handen.

Fantastiskt kul för de svenska herrarna som verkligen förtjänade guldet. Särskilt Anders Södergren som kämpat så hårt i år för att komma i form. Och som har varit med om missade guld i stafetter förut.
Även kul att Petter Northug och Lukas Bauer belönades med silver respektive brons för deras mycket fina sträckor.

Man måste ju säga att skidlandslaget överträffat alla förväntningar under detta OS och då kvarstår stafett och tremil för damer, och inte minst femmilen för herrar. Jag tror Johan Olsson blir vass i det sista loppet.

Anton Olofsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar