fredag 19 februari 2010

Tre Kronor övertygar efter första

Det ser bra ut, riktigt bra. Tre Kronor är betydligt mer samspelta i dag och jobbar som ett lag. Klasskillnaden gör sig påmind och det ser ut som om svenskarna spelar i power-play mest hela tiden.

Chanserna har avlöst varandra men det har än så länge bara resulterat i två mål. Det första målet gjordes genom ett fint samarbete av bröderna brothers - Sedinarna. Det var Daniel som var sist på pucken efter ett fint pass av tvillingbrodern Henrik.

Ytterligare ett mål letade sig in i nätmaskorna. Notoriske målskytten Daniel Alfredsson satte ett direktskott framför mål efter en fantastisk diagonalpassning av Magnus Johansson. Jag har kritiserat Magnus och varit väldigt skeptisk till hans medverkan i OS. Men det ser betydligt bättre ut och jag hoppas att han får till det.

Jonas Gustavsson har trots allt haft lite knepiga räddningar för sig, men har gjort det bra. Han ser stabil ut - likt hela laget. Det känns riktigt bra efter en period.
Värt att notera är att Niklas Kronwall satte ytterligare en helt monstruös open-ice-propp på Andrei Mikhalev som kommer att drömma mardrömmar om Kron Wall of Pain länge.

David Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar