fredag 19 februari 2010

Fantastiskt ostarna!

Inatt bevittnades den bästa landskamp ett Schweiziskt lag någonsin har gjort. De pressade hemmanationen Kanada ända till straffar men föll kort när Sidney Crosby satte 3-2-straffen.
Helt otroligt.
Det tryck som bildades inne på arenan var mirakulöst, men matchen blev inte som alla hade väntat sig. Kanada skulle ju bara få skjuta av sig lite, kanske till och med vinna med tvåsiffrigt. Men oj, vad fel alla hade.

Schweiz måste dock tacka målvakten, Jonas Hiller, han var helt gigantisk. Han räddade 44 av hela 47 skott! Helt makalöst hur bra han var i går. Men det var inte bara Hillers förtjänst, laget kämpade stenhårt, de kom till Kanada och Vancouver för att kriga och det gjorde dem. En riktigt solid laginsats.

I det Kanadensiska laget rådde det till slut panik - det gick inte att göra mål på Jonas Hiller. Det var bara Dany Heatley och Patrick Marleau som lyckades. Sidney Crosby avgjorde straffduellen. I Schweiz var det Ivo Rüthemann och Patrick von Gunten som lyckades sätta varsin kasse.
Det här måste ha skakat Kanada som nästan fick uppleva samma sak som i Turin när de förlorade mot Schweiz med 2-0 i gruppspelet.
Skärp er nu, Kanada.

David Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar