måndag 22 februari 2010

Ny medalj för Haag och Kalla

Den svenska duon Anna Haag och Charlotte Kalla infriade förväntningarna och tog en silvermedalj i damernas sprinstafett.
Just vid målgång kändes det lite tomt eftersom de svenska tjejerna i princip var i ledning från start till upploppet. Men så här i efterhand inser man att de åkte efter sin allra bästa förmåga och kunde inte ha gjort på något annat sätt.

Det tyska rutinerade paret Claudia Künzel, som nu heter Nystad, och Evi Sachenbacher-Stehle åkte väldigt smart. Sachenbacher hängde som en igel i ryggen på Charlotte Kalla när svenskan grillade motståndet hårt i uppförsbackarna. Och Nystad släppte endast någon meter på Haag för att sedan glida i kapp nedför. Smart åkt och inte helt orättvist att de vann.

Petter Northug visade för första gången i dessa olympiska spel varför han haussats upp inför tävlingarna. På typiskt Northug-manér gjorde han inte många knop förrän det var dags för spurten. Och väl där var Axel Tecihman chanslös, och då ska man komma ihåg att Tecihman tillhör världseliten när det kommer till spurter. Men det finns helt enkelt ingen i världen som är i närheten av Northug när det kommer till upploppet.

Och man summerar sprinten så får man väl säga att de svenska herrarna överlag tillhör det största fiaskot, tillsammans med damernas skidskytte.
Nu fick Emil Jönsson bara en chans på sig men endast semifinal var en klar missräkning i både individuell start och stafetten (oavsett lag).

Damerna å andra sidan får betyget klart godkänt. Silver i stafetten var som sagt ett bra resultat och Anna Olssons fjärdeplats individuellt var betydligt bättre än vad jag trott på förhand.

Anton Olofsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar