torsdag 18 februari 2010

Nya fullträffar i dag?

Dags för distansen i dag för både herrarna och damerna.
Skidskytte är svårtippat. Det har visat sig förr. Men jag ska väl ändå göra ett försök.

Både Björndalen och Greis inledde mästerskapen betydligt sämre än de hade räknat med, men både körde även upp sig rejält i jakten. Så jag blir inte det minsta förvånad om två av medaljerna går till Norge respektive Tyskland.
Fransmannen Jay har imponerat stort under inledningen, men dagsens tävling med fyra skjutningar, utan försprånget som han hade i jakten, blir nog en övermäktig uppgift. Han får nog överlämna sin reservation på pallen till någon som är säkrare på vallen, Ferry till exempel. Men även Sikora borde vara sugen på revansch. Kan han få till det på vallen blir han livsfarlig.

Självklart finns det hur många som helst som vill blanda sig i toppstriden, som Sumann och Svendsen. Medaljkandidaterna går inte att räkna på fingrarna. Det är det som är tjusningen med skidskytte.

Det ska bli spännande att se hur Ferry har påverkats av guldet. Har han lyckats bibehålla formen trots de senaste dagarna glädjeyra? Och klarar han av att ladda om och fokusera på nytt? Det är svårt med Björn. Han kan mycket väl ta sin andra medalj i dag precis som han kan klappa igenom och komma på en 20:e plats. Men jag har en bra känsla. Han är inne i ett flyt nu där det mesta verkar gå rätt.

Helena Jonsson har en hel del att bevisa efter en bedrövlig inledning på tävlingarna. Kan Ferrys segerrus ha smittat av sig på henne eller befinner hon sig fortfarande i en mental uppförsbacke? Det här ska ju vara Helenas distans, men trots det så sätter jag större hopp till Anna Carin.
ACO gjorde en mycket bra jaktstart. Kan hon upprepa den insatsen så är det mycket möjligt att hon tar klivet upp på pallen i kväll.

Lena Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar