fredag 19 februari 2010

Onödigt spännande mot Vitryssland

Det blev onödigt spännande på slutet efter att Vitryssland fick in en 3-2-kasse. Lite svajigt måste jag ändå säga. Det verkade verkligen som att Tre Kronor drog ner på gasen och det märkte Vitryssarna som tog vara på det.

Dmitry Meleshko blev tillslut tvåmålsskytt, det var nämligen han som till slut fick det första målet också. Det andra, gjorde han på en retur som Jonas Gustavsson släppte riktigt långt ut. Onödigt spännande, det var det. Strax efter det sköt Vitryssarna ett skott, som ekade genom hela arenan, i ribban. När det återstod tio sekunder satte Daniel Alfredsson spiken i kistan med sitt andra mål för matchen.

Niklas Kronwall fortsätter att sätta skräck i sina motståndare med sin patenterade sprint från offensivblålinje och delar ut en rejäl propp igen. Framtida motståndare kommer att hålla koll på Kron Wall of Pain, de vet att han finns där ute.

Det blev ett par försvarsmissar, båda målen får backarna ta på sig. På det andra missar Johnny Oduya markeringen och Meleshko får slå in returen ostört. Det måste bli betydligt mer disciplin i försvaret. Gustavsson ser lite darrig ut i målet, men det är trots allt hans OS-debut, det är stort.

Hur som helst en hyffsad match som blir onödigt spännande, men Sverige fixar det här och slår man mindre tjusiga passningar och blir rejälare i spelet blir det bra.
Johan Franzén måste ta Patric Hörnqvists plats i Forsbergs och Zetterbergs lina, så är det bara.

Sverige - Vitryssland 4-2

David Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar