måndag 22 februari 2010

USA toppar efter grundspelet

I går spelade alla medaljhoppen mot varandra och man fick en liten försmak på vad som komma skall. Förutom Sverige - Finland-matchen spelade även Ryssland mot Tjeckien och Kanada mot USA.

Matchen mellan Ryssland och Tjeckien blev en jämn och spännande historia. Ryssland var det bättre laget, men Tjeckerna var inte långt bakom. Ett tufft och fysiskt spel präglade matchen och Alexander Ovechkin satte förmodligen turneringens open-ice-tackling. I mittzonen färdades Jaromir Jagr med pucken och tittade ner, då dök Ovechkin upp och smällde på honom ordentligt. Det resulterade i en kontring och sedermera ett mål av Evgeni Malkin.

Ryssland - Tjeckien 4-2
Ryssland: Evgeni Malkin 2, Viktor Kozlov, Pavel Datsyuk.
Tjeckien: Tomas Plekanec, Milan Michalek.

Den hajpade drabbningen mellan de nordamerikanska lagen, USA och Kanada blev inte riktigt vad man trodde på förhand. Det unga laget från staterna chockade och tog en ganska oväntad seger. Kanada var det klart bättre laget, men Ryan Miller storspelade i USA:s mål samtidigt som amerikanerna satte sina chanser. Brian Rafalski gjorde två mål och leder hela OS skytteliga med sex fullträffar. Det är en liten skräll att USA vann och de tog hem hela grundspelet. Kanada klarade sig inte ens till direktavancemang till semifinalerna och får spela en åttondelsfinal - alltså en match extra än de fyra första nationerna, USA, Sverige, Ryssland och Finland.

Kanada - USA 3-5
Kanada: Eric Staal, Dany Heatley, Sidney Crosby
USA: Brian Rafalski 2, Chris Drury, Jamie Langenbrunner, Ryan Kesler

David Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar