lördag 13 februari 2010

Festen kom av sig

Det blev en mörk start på festernas fest. Mitt i all glädjeyra och spänning inför spelens invigning så händer det som inte får hända. 21-årige Nodar Kumaritasjvili kraschar med sin rodel och svingas in i en stolpe i 145km/h. Han flygs med helikopter till sjukhus, men hans liv går inte att rädda.

OS i Vancouver får en mardrömsstart. Bara timmar senare invigs festen. Men hur mycket fest kan det egentligen bli när en av deltagarna just förlorat sitt liv. En av alla dem som tränat, laddat och längtat efter att få åka till Vancouver för att uppleva sitt livs äventyr. Det skulle bli den bästa stunden i hans liv. I stället blev det den sista. Han hedrades under invigningen både i invigningstalet och av den georgiska truppen som äntrade arenan med sorgeband.

Det blev en tragisk inledning av världens största fest. Och samtidigt som” the show must go on” så går mina tankar ut till den georgiska truppen och till Nodar Kumaritasjvilis familj och vänner. Och frågan är om årets fest verkligen blir en lika stor fest som det hade kunnat bli. Hur återhämtar man sig från en sådan chockstart?

Lena Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar