lördag 27 februari 2010

Pinsamt Finland

Finland blev helt överkörda och förnedrade av USA när de förlorade med 6-1 i semifinalen. Siffrorna 6-1 kanske inte låter så farliga, det är inte allt för ovanliga hockeysiffror. Men när det hade gått strax under 13 minuter av den första perioden hade amerikanerna hunnit med sex mål.

Finlands målvakt Miikka Kiprusoff var helt frankt: värdelös. Han räddade tre av sju skott. Sen hade han fått nog. Men det blev inte mycket bättre för Niklas Bäckström. Han släppte in de två första skotten. Sen slog USA av på tempot.
Förståeligt.

Det var helt enkelt pinsamt att titta på, det var nästan lite jobbigt. Okej att det händer under gruppspelet, det är en sak. Men det ska inte hända i en semifinal. Dåligt, Finland, riktigt dåligt.
USA bytte till och med ut Ryan Miller efter halva sista perioden mot Tim Thomas för att ge honom lite matchvana - ut i fall att.

Hur som haver så har nu USA skaffat sig lite momentum inför finalmatchen mot antingen Kanada eller Slovakien. Att få vinna så pass obekymrat och göra sex snabba mål stärker verkligen ett självförtroende och ett lag. Det här väldigt unga och på förhand utdömda gänget kan göra vad som helst.
Det skulle inte förvåna mig om de fick resa hem med guldmedaljer runt halsen.
Men man ska inte ta ut något i förskott - det går fort i hockey.

USA - Finland 6-1
USA: Ryan Malone, Zach Parise, Erik Johnson, Patrick Kane 2, Paul Stastny
Finland: Antti Miettinen

David Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar