tisdag 16 februari 2010

Kanadensarna kommer inte tolerera nederlag

Nu börjar det dra ihop sig. Nu börjar det på riktigt - hockeyturneringen. Sist vi såg en OS-turnering i hockey var det Sverige som gick segrande ur Turinspelen 2006. Nu - fyra år senare - känns Sverige inte lika heta. Det är på kanadickernas hemmamark - de har ett av de bästa landslagen världen någonsin har skådat. Jag menar, smaka bara på att spelare som Brad Richards, Vincent Lecavalier och Martin St. Louis har blivit petade av general managern Steve Yzerman. Då har man ett slagkraftigt gäng.
De kommer helt enkelt inte tolerera nederlag.

Turneringen börjar alltså i kväll klockan 21.00. I premiären ställs USA mot Schweiz. En match som bara kan sluta på ett sätt - amerikansk seger. Visst, Schweiz kan bli något av en dark horse och skrälla, men det lär inte hända. Däremot kommer de inte att ge sig i första taget. Men det kommer ändå inte att räcka hela vägen i dag för Schweiz - USA är för bra.

USA har ett väldigt ungt lag som ser bra ut. Men hur mycket kommer att märkas av den bristande rutinen? De har nämligen bara fem spelare som är 70-talister: Chris Drury, Ryan Malone, Jamie Langenbrunner, Tim Thomas och Brian Rafalski. Det är ett ungt och hungrigt lag som verkligen kommer att slåss för varje centimeter av isen. Schweiz kommer att få det tungt - men det kan lika gärna bli en hyffsat jämn historia. Båda lagen har mycket att vinna men lite att förlora.
Därför kommer det att bli en riktigt bra OS-premiär.

David Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar