tisdag 16 februari 2010

Dags att bevisa att formen finns

I dag är det dags att få svar på de frågetecken som formats runt vår svenska trupp i skidskytte.
Nu har både Helena och Aco ett dåligt utgångsläge inför kvällens jakt, men det viktiga är att få se hur dem ser ut i dag. Skyttet var det ju inget fel på i sprinten. Men vad hände med åkningen?
Jag hoppas fortfarande att det var skidornas fel. Men jag är rädd att de inte är i åkform och att de bara kommer att tappa ytterligare i dag.

Men om det nu bara var skidorna och de är i sån toppform som de utger sig för att vara så kan det bli en spännande upphämtning. Helena har gjorde det förr, senast i VM i fjol.

Ferry sköt riktigt bra i herrarnas inledande sprintdistans och hans dåliga åkning skyllde han på vädret. Så med lika bra skytte i dag och med mindre snöstorm så borde han kunna vara med och sloss i toppen. Jakt brukar passa herr Ferry. Så ser det ut på papperet, men tyvärr så är papperet ofta långt i från verkligheten och Ferry tappade tid redan från början innan snön började vräka ner. Så frågan är om vi får höra än fler bortförklaringar från den formsvage Storumansonen efter målgång.

Det ska bli riktigt intressant att se en revanschsugen Björndalen efter det totala fiaskot sist. Hur mycket kommer han att ta in på de övriga? Tyvärr är han så långt efter att han inte borde kunna ha med toppen att göra men man ska aldrig räkna ut Björndalen. Men kronprinsen lär gå ifrån till 2-0 i kväll.

Lena Sundqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar