söndag 27 december 2009

Truppen spikad!

Bengt-Åke Gustafsson har idag presenterat sin trupp till OS. Den var ganska förutsägbar, men det finns några bomber. Fredrik Modin (Columbus) är den som sticker ut mest.

Den 34-årige Fredrik Modin har varit skadad mycket på senaste och har knappt spelat något den här säsongen: åtta matcher är facit. En poäng har han bidragit med. Det är en spelare som blir viktig i box-play och framför kassen i power-play, säger BÅG till Aftonbladet. Visserligen är Modin en storväxt herre som kan bidra, men jag har på känn att hans stora dagar endast är ett minne blott.

Magnus Johansson (Linköping) är också en liten skräll. Visst, han har ett bra skott från pointen och jag misstänker att den enda anledningen till att han kom med är hans högerfattning. Det är inte dumt tänkt, det är en klar bristvara i truppen och ytterst viktigt. Men då hade BÅG kunnat plocka med Anton Strålman (Columbus) istället. Johansson höll inte för spel i Nordamerika – det gör Strålman.

Johnny Oduya (New Jersey) kan bli viktig, speciellt med hans defensiva egenskaper. Men man hade kunnat välja mellan Henrik Tallinder (Buffalo) och Oduya. Båda två besitter smartness i försvaret, men det får inte bli ett överskott av defensiva spelare. Därför hade man kunnat plocka in Alexander Edler (Vancouver) istället för någon av de två herrarna. Han hade fått spela på ”hemmaplan”, en stor fördel – speciellt i Kanada.

I överlag tycker jag att BÅG har plockat ut en ganska stark och bred trupp, inte allt för olik våran trupp. Nu känner man i kroppen, det börjar dra ihop sig. Snart smäller det. Bara 47 dagar kvar!

Här är truppen:

Målvakter:

Henrik Lundqvist, New York Rangers
Jonas Gustavsson, Toronto Maple Leafs
Stefan Liv, HV 71

Backar:

Tobias Enström, Atlanta Thrashers
Magnus Johansson, Linköping
Nicklas Lidström, Detroit Red Wings
Niklas Kronwall, Detroit Red Wings
Douglas Murray, San José Sharks
Johnny Oduya, New Jersey Devils
Henrik Tallinder, Buffalo Sabres
Mattias Öhlund, Tampa Bay Lightning

Forwards:

Daniel Alfredsson, Ottawa Senators
Nicklas Bäckström, Washington Capitals
Loui Eriksson, Dallas Stars
Peter Forsberg, Modo
Tomas Holmström, Detroit Red Wings
Patric Hörnqvist, Nashville Predators
Fredrik Modin, Columbus Blue Jackets
Samuel Påhlsson, Columbus Blue Jackets
Daniel Sedin, Vancouver Canucks
Henrik Sedin, Vancouver Canucks
Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva
Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings.

Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar