torsdag 24 december 2009

Koncepts OS-trupp

Bengt- Åke Gustafsson presenterar Tre Kronors OS-trupp den 27:e december klockan 14.00. Därför tycker vi på redaktionen att det är hög tid att dra igång bloggen. Det finns nog inte en bättre dag för en tjuvstart - se det som en liten julklapp. God jul.

Målvakter:


Henrik Lundqvist (NY Rangers), Jonas Gustavsson (Toronto), Jacob Markström (Brynäs)

Kommentar:
Henrik Lundqvist är Sveriges bästa målvakt – punkt. Jonas Gustavsson har spelat väldigt bra i Toronto när han har varit frisk, gjorde nyligen en riktigt bra comeback. Det känns lite hugget som stucket att välja mellan elitseriemålisarna: Stefan Liv och Jacob Markström. Markström är hetare just nu och ett framtidsnamn, han hänger med på liten rink. Det visade sig under JVM ifjol.

Backar:

Niklas Kronwall (Detroit), Nicklas Lidström (Detroit)
Tobias Enström (Atlanta), Mattias Öhlund (Tampa)
Alexander Edler (Vancouver), Douglas Murray (San José)
Anton Strålman (Columbus)

Kommentar:
Kronwall och Lidström är självskriva – Sveriges bästa backar. Tobias Enström visar i sitt Atlanta att han kan bidra med mycket, speciellt poängmässigt och inte allra minst i power-play. Mattias Öhlund är en säker och defensiv spelare, han innehar även mycket rutin som kan bli viktigt. Alexander Edler har ett kanonskott och får spela på ”hemmais” vilket kan betyda mycket. Douglas Murray är en bristvara i Svensk hockey, det behövs en hårding, så är det bara. Anton Strålman kan kastas in lite här och var, men viktigast är att han är högerskytt – en brist i truppen, kan användas i power-play.

Forwards:

Daniel Alfredsson (Ottawa), Nicklas Bäckström (Washington), Henrik Zetterberg (Detroit)

Daniel Sedin (Vancouver), Henrik Sedin (Vancouver), Mattias Weinhandl (Dynamo Moskva)

Loui Eriksson (Dallas), Peter Forsberg (MODO), Tomas Holmström (Detroit)

Fredrik Sjöström (Calgary), Samuel Påhlsson (Columbus), Mikael Samuelsson (Vancouver)

Patric Hörnqvist (Nashville)

Kommentar:
Första linan med Alfredsson, Bäckström och Zetterberg blir Sveriges giftigaste kedja. Dem kommer bidra med mycket poäng. Bäckström kommer att servera Alfredsson som har en kanonbössa. Zetterberg som är en kvick playmaker tar stort ansvar hemåt och kompletterar den här gigantkedjan.

Andra linan med Sedinarna och Weinhandl kan bli en intressant formation – de lirade tillsammans i MODO och var väldigt framgångsrika. Vi får se om kemin fortfarande finns där, gör den det kan det bli riktigt bra.

Tredje linan med Forsberg i högsta hugg. Han är väldigt svårplacerad, men han kan servera Eriksson som har härliga handleder och ett giftigt avslut. Med Holmström framför kassen kan nog Forsberg och Eriksson snurra på rätt bra i anfallszonen.

Fjärde linan blir en riktig gnuggarkedja. Sjöström är en väldigt vital del i Calgarys checkingline, en gudabenådad skridskoåkare. Det är inte för intet han kallas för ”Fast-Freddy-Shoestring”. Påhlsson är en fantastisk tvåvägsspelare som blir viktig i box-play. Samuelsson trampar på både offensivt som defensivt.

Patric Hörnqvist tar vi med som extraspelare eftersom att han är en högerfattad sniper. Han skulle passa in i de flesta kedjorna, han har ett fint målsinne och en rejäl vinnarskalle.
Om Johan Franzén skulle bli uttagen har han en given plats, men han är just nu skadad. Om Franzén är frisk och spelklar är han garanterat värd en plats och hade gett enorm tyngd till truppen.

David Kristiansen & Anton Olofsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar