måndag 28 december 2009

Samuelsson besviken och upprörd

Nu när röken har lagt sig, ringarna på vattnet har börjat avta och beskedet har sjunkit in. Fredrik Modin (Columbus) tar Mikael Samuelssons (Vancouver) plats i OS-truppen.

Experterna var säkra på att Mikael Samuelsson skulle med till OS, det var inget snack om saken. Men Tre Kronors förbundskapten, Bengt-Åke Gustafsson, chockerade hela hockeysverige, möjligtvis hela hockeyvärlden. Han plockade ut den otroligt skadedrabbade Modin framför Samuelsson! Hur är det möjligt, frågar jag mig själv.

Mikael Samuelsson är en formidabel tvåvägsspelare som producerar framåt och uträttar nästintill lika mycket i defensiven. Modin är, ja det kanske är lite hårt men, han är en föredetting. På de senaste tre säsongerna har Modin kommit till spel endast 81 gånger, på de matcherna har han presterat 38 poäng. Samuelsson å andra sidan har hunnit spela 193 matcher under tre säsonger, han har även stått för 104 poäng. Ganska bra siffror för en väldigt defensivt lagd forward.

Helt sonika tycker jag verkligen att Bengt-Åke har valt fel spelare. Det håller "Samme" med om. Inatt bad han Tre Kronor dra åt helvete till den kanadensiska tv-kanalen TSN.
- I'll probably get in trouble for this, but they can go fuck themselves, utbrast Svensken.

Det blir troligtvis ingen reservplats för Herr Samuelsson efter nattens utspel. Så nu är nog OS som bortblåst, väldigt otaktiskt utbrott för honom själv. Men jag förstår honom, man tar ut spelare efter kapacitet och skicklighet. Samuelsson är samma speltyp som Modin, fast mindre i växten - och bättre.

Kristiansen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar